wijnimport La Closerie

Hoera Vinoloog!


Op 6 November was er reden om bij een feestelijke maaltijd een goed glas te heffen!! De proefgroep van wijnvrienden, inmiddels allen Vinoloog, mochten een nieuw lid verwelkomen! Alexandra, kersverse Vinoloog heeft het felbegeerde diploma inmiddels binnen en is hier heel erg blij mee en ook best een beetje trots op!

proeverij la closerie

Bezoek wijnhuis Château Maïme


Op 3 november 2009 hebben we een bezoek gebracht aan Château Maïme in les Arcs Sur Argens.
Daar mochten we een glas proeven van de rosé en witte wijn met het jaargang 2009. Hoewel nog niet gereed om gebotteld te worden geven ze al een goede impressie van het eindresultaat. Het beloven mooie wijnen te worden. De witte Château Maïme heeft veel frisse, bloemige tonen in de geur en mooi wit zomerfruit in de smaak. De rosé heeft in de geur wat rijpe zomervruchten als bramen en aardbei maar we proefden ook wat perzik en een lichte kruidigheid. En nu maar hopen op een mooie zomer in 2010!
Zo ver is het uiteraard nog lang niet, te zien aan de herfstkleuren in de wijngaard. Het zag er prachtig uit daar in het Zuiden van Frankrijk in de novemberzon! Voor nu zullen we het moeten doen met de herinneringen aan een zonnige zomer. Wellicht met een mooi glas in de hand bij de open haard, of bij het diner. Ach, zo slecht is het leven in deze donkere dagen ook weer niet!


chateau maime les arcs sur argens chateau maime les arcs sur argens chateau maime les arcs sur argens chateau maime les arcs sur argens chateau maime les arcs sur argens chateau maime les arcs sur argens chateau maime les arcs sur argens